Tuesday, October 4, 2011

Delicious Recipes

Shabu-Shabu

 

Ingredients:
500 g beef tenderloin beef, sliced ​​thin crosswise
300 g cabbage, cut crosswise 3 cm
Abwang leaves 2 stalks, cut into 4 cm
200 g leaf spinach is clean
150 g shiratake
4 pieces of shitake mushrooms / fresh hioko
2 quarts dashi broth

Complement:
Chopped scallions
Japanese soy sauce
pepper
salt
Radish pickled peppers (Momiji-Oroshi)

sauce:
ponzu sauce
Sesame sauce

Method:
# Arrange all ingredients on a large flat plate.
# Heat shabu-shabu pot over medium heat. Pour the dashi broth, bring to a boil.
# Insert the slices of beef in stages according to taste guests / family members ate.
# Add a row with vegetables, shiratake, etc..
# Put in serving bowls. Eat while hot with the sauce as a complement and pencelupnya.

For 4 people


Bahan:
500 g daging tenderloin sapi, iris melintang tipis
300 g sawi putih, potong melintang 3 cm
2 batang daun abwang, potong 4 cm
200 g daun bayam yang sudah bersih
150 g shiratake
4 buah jamur shitake/hioko segar
2 liter kaldu dashi

Pelengkap:
Daun bawang cincang
Kecap Jepang
Merica
Garam
Acar lobak cabai (momiji-oroshi)

Saus:
Saus Ponzu
Saus Wijen

Cara membuat:
# Susun semua bahan di atas piring datar yang besar.
# Panaskan kuali shabu-shabu di atas api sedang. Tuangi kaldu dashi, didihkan.
# Masukkan irisan daging sapi secara bertahap sesuai selera tamu/anggota keluarga yang ikut makan.
# Tambahkan berturut-turut dengan sayuran, shiratake, dll.
# Taruh dalam mangkuk-mangkuk saji. Santap selagi panas dengan pelengkap dan saus sebagai pencelupnya.

Untuk 4 orang



No comments:

Post a Comment